Hvem er vi

Vi flyttet inn i vår første leilighet i Eden, Guardamar sommeren 2002. Siden da har vi kombinert egen bruk og utleie på en måte som har fungert meget bra.  En viss markedsføring må til, og vi fikk snekret sammen en hjemmesiden der vi fikk mulighet til å skryte uhemmet av vårt annet hjemland.  Sammen med greie avtaler med gode søkemotorer samt utveksling av linker, var det duket for vårt første møte med det norske spaniamarkedet.  Gjennom ulike erfaringer fra flere spanske utbyggere og boligselgere, har vi nå samarbeid med Euromarina, en solid lokal utbygger med erfaring fra 1972 og som etter vår erfaring utmerker seg ved at de “rydder opp” hvis det skulle forekomme byggefeil o.l., noe som kan skje den beste, men dessverre enkelte unndrar seg.

Utleie av boligen din når du ikke selv bruker den, gjør at utgiftene med å eie i Spania kan reduseres. Eiendomsmarkedet har alltid vist seg å være en god investering i et lengre tidsperspektiv. Selv i tider med vanskelig global økonomi er det en fin sparebøsse å kjøpe bolig.  Viktigst for oss har likevel vært investeringen i “det gode liv”, hvor økt livskvalitet har betydd mer enn kortsiktig økonomisk avkastning.  Vi har nemlig ingen planer om å selge!

Annet er at tilgjengelighet har vært, og er viktig når nordmenn skal velge mellom Spania og fjernere sydenmål:  Hyppige og billige flyreiser fra flere av de største byene i Norge gjør det enkelt å ta selv korte turer uten at det koster for mye. I tillegg er de politiske og økonomiske forholdene i Spania mer forutsigbare enn andre relativt nære områder lenger øst i Europa og ennå fjernere strøk.  Særlig Costa Blanca og Costa Calida (Valencia og Murcia-regionen), spås som det neste store vekstområdet i Spania. Flyplassen i Alicante har desidert størst vekst i utenlandstrafikken blant spanske flyplasser. Det er også hyggelig lesning i både spanske og norske aviser at Spania synes å ha kommet over verste kneiken etter finanskrisen i 2008, og opplever nå tredje året på rad med vekst i sitt BNP (2015).

Boligeiendommer i Spania henvender seg til et langt større og variert marked enn f.eks. boligeiendommer i Norge og andre enkeltstående land som er representert i Spania.  I Spania møtes “hele” nord Europa!  England har klart dominert som det største enkeltlandet i det spanske boligmarkedet lenge. Tyskland og Skandinavia er andre store.  Russland har kommet sterkt. Disse faktorer er klart de beste garantier for at Spania fortsatt er det beste sydenland å investere eiendom i!

Vi er selektive innen eiendomsprosjekter og tilbyr interessante objekter langs våre to kyster, Costa Blanca og Costa Calida.  I tillegg kan vi vise frem det gamle i skjønn forening med det moderne, og ønsker å nevne Monovar, en kommune ca 50km inn i landet fra Alicante, der  “vinland” åpenbarer seg i et fantastisk kulturlandskap, og gir oss mulighet til å glemmer tid og sted. Gjerne i kombinasjon med besøk ved lokale vin-bodegaer, hvor vi har fått gode venner, og er alltid velkommen med nye gjester.  Flere norske har kjøpt større eiendommer med vindruer og/eller mandeltrær (over 10 da) hvor de har kunnet bygge flotte villaer, selvfølgelig med skjøte på eiendommen osv.

Nylige innlegg