Området

Nære omgivelser verdt et besøk

NATURENS EGET SPA – HELT GRATIS.   Mar Menor-det lille havet- ligger i Murcia-regionen, og den koselige kystbyen i det nordøstlige hjørnet av saltsjøen, Lo Pagan ligger 50 km sør for Torrevieja. Mar Menor er maks 7 m dyp, og har betydelig større saltinnhold enn Middelhavet. I nordenden, altså ved byen Lo Pagan ligger lagunen La Puntica, som er rik på bl.a. kalsium, magnesium og kalium, klor og sulfat. Lukter svovel, ja men mudderet har stor evne til å nøytralisere surhetsgraden i huden. Bl.a. av den grunn også effektiv på hudlidelser, men er også bevist gjennom forskning å ha helsebringende effekt på innvortes lidelser som revmatisme/leddgikt, urinsyregikt og rehabilitering etter beinbrudd. Usikker på reaksjonen? Prøv deg fram med mindre områder på kroppen, vent så en times tid. Mudderet virker best når det påføres i solskinn og høy lufttemperatur.

GOLF.  Mange nordmenn utvider golfsesongen i Spania.  Og det med god grunn; bare i området rundt Torrevieja (Guardamar, Quesada/Dona Pepa, La Zenia) kan du velge mellom 6 flotte 18-hulls golfbaner innen en radius av rundt 20 km, den nærmeste bare få minutters biltur unna.  Alle har sine særegenheter og utfordringer og utfyller hverandre.  Flere baner har vært omtalt i magasinet Norsk Golf.  Vi trekker her særlig frem La Finca ved den koselige landsbyen Algorfa. Venneturer med golfbagen på slep evt. i golfbil er blitt poplært blant golfspillende nordmenn.

KYSTNÆRE PARKER. Spanjolene vet å verdsette tilrettelegging av parker og grøntområder generelt. Gjerne kombinert med museer og utstillinger basert på de lokale særegenheten. Parq de Natural rundt saltsjøen ved La Mata (Salina de la Mata) er  et eksempel på dette og er verdt en spalteplass.  Den unike faunaen her er egentlig ganske unik.  For ornitologer (Fugleinteresserte) og andre er det lagt til rette med utlagte plattformer og utsiktstårn.  Likevel klart avgrensede områder for gåtrafikk for å ikke ødelegge følsom natur og fauna!

GUARDAMAR (Havets Vokter), med sin bortimot milelange strand mot La Mata og med sine fredede Pinjeskoger.  Hit valfarter også spanjoler i hopetall fra innlandet sommerstid.  Vi kaller Guardamar spanjolenes sørland.  Fra Madrid kommer de og besøker sine gamle feriehus helt nede ved stranden.  Guardamar er en gammel fiskerlandsby og bærer virkelig preg av dette i sitt vell av tilbud, fra bugnende kjøpedisker i supermarkeder men også fra fiskerkoner med sine trillebårer fulle av småfisk som tilbyr sin dagsfangst gatelangs.  Strandpromenaden er også en opplevelse, og de mange uterestauranter hvor man kan nyte sin Pajella. Strandpromenaden må bare oppleves, selv om moder natur siste årene (siden 2013) har begynt å spise av stranden.

 

Nylige innlegg